De ce un seif certificat?

Pentru siguranta si increderea oferita de calitatea testata.

Seifurile sunt certificate dupa mai multe standarde in functie de tipul de rezistenta:

  • la efractie
  • la foc

Exista variante si standarde diferite pentru oricare dintre tipurile de certificare.

Nu toate seifurile certificate sunt la fel

Exista mai multe standarde in functie de valorile protejate si de ce anume le protejeaza.

Fie ca doresti sa il cumperi pentru a putea sa dormi linistit sau pentru ca desfasori o activitate care intra sub incidenta legislatiei in vigoare, exista cateva standarde recunoscute in Europa dupa care laboratoare acreditate emit aceste certificate de conformitate.

Aceste laboratoare sunt in diverse tari europene: ECBS, VDS – Germania, A2P – Franta, Instituto di Giordano – Italia, ICECON – Romania, IMP – Polonia, Trezortest – Cehia. 

Conform legislatiei in vigoare orice produs certificat de catre un laborator acreditat din Europa in conformitate cu standardele de mai jos poate fi utilizat.

Cum nici standardele nu sunt la fel, va facem un rezumat mai jos. Daca aveti nelamuriri nu ezitati sa ne contactati pentru consultanta gratuita la coordonatele de mai jos.

 

EN 1143-1

Este standardul cel mai folosit pentru seifuri si ofera gradul de siguranta cel mai mare pentru pastrarea valorilor pe timp de noapte. Desi este trunchiat si schingiuit de multi vanzatori de seifuri (nu exista certificare EN1, EN2 sau ENXYZ).
In cadrul acestuia, in functie de timpul pentru care este testat sunt mai multe clase de securitate: de la 0/N pana la VIII si chiar XIII pentru usi si camere de tezaur.
Daca va cere politia un seif agrementat/certificat, la acestea se refera.

EN 1143-2

Se refera la seifurile cu sistem de depunere fara deschidea seifului pentru pastrarea valorilor pe timp de noapte.
Acestea se folosesc in benzinarii, hoteluri, magazine. Oriunde se lucreaza in schimburi si la inchiderea de tura nu este necesara deschiderea acestuia.
Clasele de securitate au un D in fata devenind: D0/N pana la DIV.

EN14450

Ruda mai putin primenita a seifurilor numite dulapuri de securitate.
Sunt o varianta de compromis intre seifurile necertificate (acele cutii de tabla ce se gasesc pana si la supermarketuri si pe care utilizator de youtube mai indemanatic le deschide in cateva secunde) si seifurile certificate.
Ele sunt destinate pentru pastrarea valorilor pe timp de zi, de aceea seifurile cu deschidere temporizata/seifuri de casierie sunt certificate dupa acest standard.
Daca tu sau cel care ti-l vinde credeti ca faceti o afacere achizitionandu-l in locul unui seif certificat EN1143-1, ei bine .... amenzile sustin bugetul public.

EN1047

Standard complex pentru protectia purtatorilor de date pe suport de hartie (60P - 60 minute, 120P - 120 minute) sau magnetic (60DIS - 60 minute, 120 minute).
Testele sunt gandite sa simuleze cat mai exact conditiile din timpul unui incendiu: caldura, prabusire plansee, apa etc.
Printre altele e un test prin care temperatura din interior nu trebuie sa depaseasca temperatura de degradare a suportului pe care sunt stocate datele si un test de impact.

EN15659 si NTFIRE017

E un fel de compromis pentru incendii de amploare mai mica.
Iti protejeaza documentele dar nu de tot.

EN1, DIN, ISO

Vrajeala de marketing

Ai nevoie de un seif?

Deoarece magazinul nostru online, www.antiefractie.ro, este in constructie iti putem recomanda mai jos cateva modele care se vand mai des si pe care le tinem pe stoc. Daca nu gasesti ce cauti pe site, da-ne un semn caci sigur il avem si iti trimitem o oferta.

Seifuri certificate antiefractie

  • Seifuri ASG
  • Seifuri ASK
  • Seifuri Office
  • Seifuri Magma
  • Seifuri Rottner

Seifuri certificate antiefractie si antifoc

Close Menu